Карнавали 2017

Вашата оценка 4.8 от 6 гласа
За един ден до Карнавала в Ксанти и Кавала
Маршрут: Ксанти - Кавала

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати:
26.02.2017 г.
Цена от: 30

Принтирай
 
Програма
Допълнителна информация
Карта
По прастара традиция, с настъпването на пролетта, Гърция е обзета от карнавална фиеста.
Повечето карнавали са в чест на боговете от древногръцката митология и са наследство от древните елини, други почитат древни местни божества, но всички олицетворяват пъстротата и чара на родината на демокрацията!

Отпътуване от София в 05:30 ч. от пл. Ал. Невски.

Пристигане в Ксанти, разположен в подножието на Родопите, близо до река Места. Свободно време за участие в карнавалните тържества. Те се провеждат по време на Сирни Заговезни. Предназначението на карнавала първоначално е било да се прогонват злите духове. В днешно време карнавалът е изключително пъстър и мащабен като участие вземат много различни групи, някои от тях достигат до 150-200 човека, всяка със своите костюми, песни и танци.

Отпътуване за Кавала, туристическа програма: пристанището, къщата на Мохамед Али паша, Имарета. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел, Паметника на Мехмед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки, най-голямата, от които е висока 52 метра.

Отпътуване за България, по пътя спиране в гръцки супермаркет за шопинг – ще имате възможност да си купите маслини, зехтин, прах за пране, оригинално узо.
Пристигане в София късно вечерта.

Дата Възрастен Дете
26.02.2017 г. 30 0
Подобни оферти
1 ден
дати: 08.04.2017 г., 06.05.2017 г.
цена от: 29 лв.